Welcome back… Stellantis Rally Cup Belux

In 2022 is er opnieuw de Stellantis Rally Cup Belux. Met vier BRC-manches op de kalender, is Racing Team Moustache blij om deze snelle cup-wagens voor het tweede jaar te mogen begroeten in de Sezoensrally. Zouden de goede ervaringen van coördinator Davie Meert in Bocholt meegespeeld hebben in deze keuze ? 

Davie Meert – nu coördinator van de Stellantis Rally Cup Belux maar daarvoor zeer actief als co-piloot naast diverse piloten – eindigde meermaals in de top 10 in de Sezoensrally. Bij zijn laatste deelname in 2005 navigeerde hij Henri Schmelcher (Ford Escort Cosworth) naar de 6de plaats algemeen. Daarvoor behaalde hij alle posities in de top 4 met Luc Dewinter (P4 in 1995 met Lancia Delta), Eddy Snaet (P3 in 1998 met Lancer Evo IV)) en Tim Van Parijs (P2 in 2002 met Lancer Evo V1). In 1991 stond hij met Guy Grammet (Ford Sierra Cosworth) op het hoogste ereschavot.
 

Davy Meert: Het klopt dat ik zeer goede herinneringen heb aan de Sezoensrally alsook aan de fijne momenten met Jeff Moustache Steensels die ons altijd met open armen ontving in het gezellige Bocholt. Met hetzelfde principe als vorig jaar – naast Luxemburg nog twee Vlaamse en twee Waalse wedstrijden op de kalender – ben ik blij dat we terug naar Bocholt kunnen komen. We kenden er vorig jaar een spannende strijd waar amper 5,5 seconden verschil waren tussen winnaar Gino Bux en Charles Munster, die trouwens allebei in de top 10 eindigden wat een mooie referentie voor de Peugeot 208 Rally4 en de Opel Corsa Rally4 is, best wel pittige wagens. Dat is nu wel duidelijk en hopelijk levert dan voor 2022 nog wat meer deelnemers op ! 
 

De organisatie van de Stellantis Rally Cup Belux is opnieuw in handen van Pole Position. Davie Meert krijgt organisatorisch het gezelschap van Jean-François Elst, die ondanks jarenlange ervaring als co-piloot – volgens ons – nog nooit startte in de Sezoensrally. 
 

De prijzenpot ziet er weer mooi uit met geldprijzen van 5.000 tot 500 euro in iedere manche voor de eerste vijf deelnemers. Voor de winnaar en 2de in de stand zijn er bovendien gratis banden. Voor de volledigheid geven we nog even de volledige kalender van de Stellantis Rally Cup 2022:
 

  • 12 maart : Pre-Season Test

  • 19 maart: South Belgian Rally

  • 14 mei: Sezoensrally

  • 9 juli: Rallye de Luxembourg

  • 2-3 september: Omloop van Vlaanderen

  • 3-4 december: Spa Rally
     

Wie meer info over deze leuke promotiecup wil, kan contact nemen met Davie Meert via +32 475 82 82 68 of info@stellantisrallycup.com