Wat je moet weten over de 44ste Sezoensrally

DONDERDAG TESTRIT – Voor de eerste keer zal er een officiële testrit georganiseerd worden voor de Sezoensrally. De ingeschreven deelnemers – een 30-tal in totaal waaronder alle Rally2-toppers – kunnen van 14u00 tot 18u00 zo vaak als ze willen de representatieve test met stukken van KP Goolder afleggen. Klik hier voor de kaart van deze KP. Toeschouwers zijn ook welkom. Inkom bedraagt 10 euro per persoon, ter plaatse te betalen.

INKOMTICKETS – Tickets voor de rally (20 euro) kunnen enkel gekocht worden aan de inkomunit op het Kerkplein. Er is geen verkoop van tickets op de KP’s zelf dus passeer zeker even langs het wedstrijdcentrum voor je naar de KP’s wil gaan. Mensen met een online ticket dienen dat ook eerst te gaan ruilen in het wedstrijdcentrum. Er is geen Covid Safe Ticket nodig. De rallyprogrammakrant met deelnemerslijsten, KP-plannetjes, een uitgebreide voorbeschouwing en knappe foto’s van de Rally and Races-fotografen kost 5 euro.

KERKPLEIN – Centraal op het Kerkplein staat de tent met het podium. De Parochiezaal is gedurende de rally enkel toegankelijk voor medewerkers van de rally. Tickets kunnen in de inkomunit gekocht worden. De technische keuring op vrijdagnamiddag vindt ook plaats op het Kerkplein. Daar is ook animatie voorzien met terrasjes, een oldtimershow en de service van de Slowly Sezoens Demo wagens.

SERVICEZONE DE DAMBURG – Deelnemers aan de rally – zowel BRC, Criterium als Regularity – hebben hun service aan sportzone de Damburg. Dat is te voet toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Je kan er de mekaniekers aan het werk zien, de piloten van dichtbij bezoeken alsook een hapje eten of drinken in de rijhal of bij één van de foodtrucks.  Check hier het plan van de servicezone. Benieuwd waar jouw team staat? Dat zie je op deze Google Map.

ONBOARDS – Sinds vandaag is er een onboard video beschikbaar van alle KP’s. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er wat wijzigingen. KP Steenberg wordt voor de eerste keer in de andere richting gereden en KP Beek staat terug op het programma. Gerdingen en vooral Goolder (bijna half onverhard) werden serieus veranderd. KP De Hees zal maar twee keer verreden worden.

TIMING – Op KP 1 en 2 worden de BRC-deelnemers gevolgd door de Criterium- en Regularity-rijders. Vanaf KP 3 wordt iedereen voorafgegaan door een aantal oude glorieën Slowly Sezoens Demo. Ze rijden tot en met KP 12. Voor het Criterium en Regularity wordt de eindstand op gemaakt na KP 10. De BRC-deelnemers staat dan nog een apotheose te wachten… in het donker. Dat zal net zoals de (hopelijk) laagstaande zon een nieuw cachet aan de wedstrijd geven.

FACEBOOK LIVE – Geen rallyradio dit jaar maar wel online tijden via www.sezoensrally.be en een zeer uitgebreide coverage via de Facebook-pagina @sezoensrally. Daar zullen de officiële uitzendingen van de promotor gecrosspost worden maar ook een eigen Facebook live team – Regi en Stijn – zorgen tussendoor voor nieuws en interventies mét ook aandacht voor de ontknoping in het Criterium.

Deel dit verhaal

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter