VAN DEN BRAND WINT OOK OP DE MAASKIEZEL

Afgelopen weekend werd in en rond Bocholt de derde ronde van het Belgisch Rallykampioenschap en de M Cup verreden. Na twee zeges in de M Cup wist Mats van den Brand, deze keer genavigeerd door Martijn Wydaeghe, na een foutloze wedstrijd ook in Bocholt met de overwinning huiswaarts te keren.

Mats van den Brand: “Wat blijft de Sezoensrally toch een fantastische wedstrijd! Vooraf zag ik best wel op tegen het vele onverhard. Dan bedoel ik vooral wat dat zou doen met de M3, want zelf rijd ik er wel graag op. Zoals verwacht had de auto het zwaar, maar mijn geweldig serviceteam, dat ik niet genoeg kan bedanken, houdt de auto in topvorm en let gewoon op alle details. Boschtuning heeft onze M3 voorzien van een snelle, betrouwbare motor die zelfs een klein technisch probleempje makkelijk aan kon. Eigenlijk heb ik dus alleen maar genoten van de rally. Het is geweldig om zoveel publiek langs de proeven te zien en petje af voor alle officials die – ondanks alle stof – gewoon bleven staan om hun taak uit te voeren. Martijn heeft zijn invalbeurt perfect opgepakt. Hoewel het zijn eerste Sezoensrally was, heeft hij mij compleet foutloos over de proeven weten te sturen. Nu ga ik mij volledig voorbereiden op mijn competitiedebuut in een Fiesta R5. In mijn thuiswedstrijd, de ELE Rally (1-2 juni), zal ik dit kanon, samen met mijn vaste navigator Eddy Smeets, eens aan de tand mogen voelen. Ik kan er in elk geval niet op wachten!”

Martijn Wydaeghe: “Exact drie jaar nadat we samen debuteerden in de WK Rally van Portugal stonden Mats en ik weer samen aan de start. Ditmaal weer een wedstrijd met veel gravel en weer een wedstrijd waarin ik nog niet eerder had deelgenomen. Net als drie jaar geleden hadden we nu ook snel ons ritme weer gevonden en verliep de samenwerking goed. De BMW M3 van Mats is echt een geweldige auto. Het is fantastisch om als navigator in zo’n spectaculaire auto en op zo’n spectaculaire wijze over de KP’s te rijden. Ik ben blij dat ik Mats heb kunnen begeleiden naar de overwinning in de M Cup en de negende plaats algemeen in zo’n sterk deelnemersveld. Ik wens Mats en Eddy ontzettend veel succes in de Fiesta R5. Met Mats en Eddy als team in zo’n geweldige auto moet dat wel een succesvolle combinatie worden.”

Erwin Mombaerts vierde vorig weekend zijn wederoptreden als rallypiloot in de 42ste Sezoensrally. De Ford Fiesta heeft ondertussen plaats gemaakt voor een Renault Clio RS. De voormalige medewerker van Volkswagen Motorsport bracht een mooie hulde aan de betreurde Rocco Theunissen, de Nederlander die hij in 2000 en 2002 naar de Belgische rallytitel navigeerde. Het is ondertussen 15 jaar geleden dat Rocco Theunissen op amper 30 jarige leeftijd overleed.

Deel dit verhaal

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter