Sezoensrally op zaterdag 14 mei 2022

De 45ste editie van de Sezoensrally zal georganiseerd worden op zaterdag 14 mei 2022. Deze datum wijkt af van de traditionele derde zaterdag van de maand. 21 mei stond eerst op de kalender 2022 maar wijzigt omdat deze datum ingepikt werd door de Nederlandse ELE Rally die net over de grens verreden wordt.

 

De ELE Rally wordt normaliter verreden in het weekend na Pinksteren. Via social media kwam RT Moustache echter te weten dat de buren uit Nederland hetzelfde weekend als Bocholt kozen om te organiseren. “In Nederland dient er minstens 2 à 3 weken tussen iedere rally te zitten. De aanvankelijke datum 10-11 juni ging niet voor de ELE omdat er een week later nog een andere rally gepland is. Omdat wij niet in een verlengd weekend (Hemelvaart of Pinksteren) willen organiseren, was 20-21 mei de enige optie.” aldus de ELE Rally. 

RT Moustache had zeer graag geschoven naar een week later, zodat de shakedown op de donderdagse feestdag (Hemelvaart) zou vallen. Daarover werd contact genomen met de ORC Rally die gepland staat op zondag 29 mei 2022 maar daar wou men graag aan de geplande datum vast houden. 

In hetzelfde weekend organiseren als de ELE of ORC betekent automatisch dat we baanposten verliezen: onze trouwe Nederlandse officials van ARC die in de ELE verwacht worden of de West-Vlaamse baanposten die in de ORC mee helpen. We hebben de afgelopen editie gemerkt dat het zeker niet gemakkelijk is om voldoende baanposten te vinden, dus kiezen we voor de veiligheid voor zaterdag 14 mei 2022 en om niet samen te vallen met een andere wedstrijd, uitgezonderd de rondrit van Legend Boucles.” 


We kunnen nu alleen maar hopen om voldoende baanposten, andere medewerkers én – last but not least – véél deelnemers te zien in Bocholt op donderdag 12 mei (shakedown), vrijdag 13 mei (controles en verkenningen) en zaterdag 14 mei dé
45ste Sezoensrally