Grégoire Munster als leider de slotronde in

Sezoensrally – 14 mei

De tweede ronde van de Sezoensrally, verreden onder een stralende zon, bevestigde de spanning in deze vijfde ronde van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Gino Bux sloot de openingsronde af als leider, maar ondertussen heeft Grégoire Munster de leiding genomen, al zet Kris Princen hem flink onder druk.

Met een betere afstelling, klokte Grégoire Munster in de tweede ronde betere chrono’s, wat hem de leidersplaats opleverde met 3″5 voorsprong op Princen. “Ik vrees dat ik hem niet achter me kan houden. Het is een ongelijke strijd. De WRC is sterker op het onverhard,” verklaarde Munster. “Hier is het vooral rechtdoor, dus hij kan de power van zijn WRC benutten.”  Zelf verloor hij wat tijd door storingen in het dashboard, dat tilt sloeg wegens de hitte. 
Kris Princen lijkt eindelijk zijn draai gevonden te hebben in de DS3 WRC van PH Sport. “We hebben een set-up gevonden die minder agressief is en die me vertrouwen geeft. Ik kan nu volop aanvallen en de tijden zijn goed. Ik heb niet naar de tijden gekeken. In de slotronde is alles nog mogelijk.”

Vincent Verschueren zakte terug naar de 3de plaats op 7″4 van  de leider, vooral omdat hij in Goolder van het gas moest: “De Polo ligt heel laag tegen de grond. In Goolder waren de sporen in het onverhard te diep en moest ik van het gas om niet van de baan te gaan. Daar heb ik veel tijd verloren… We blijven alles geven. Het is nog niet gedaan.”

Gino Bux zakte terug naar de 4de plaats, maar nog altijd maar op 8″9 van de leider. “Vooral in Veldhoven zijn er een paar punten op de proef die me niet liggen. Dat zijn de sleutelpunten van die proef en daar verlies ik tijd,” verklaarde Bux.

Pieter-Jan Michiel Cracco, die steeds meer vertrouwen krijgt in zijn Hyundai, heeft op de vijfde plaats afstand genomen van Maxime Potty, knap zesde bij zijn debuut op 1’19”. Achter hem volgen de Porschisten Gunther Monnens en Cédric Cherain, die zijn meerdere moet erkennen in de lokale specialist.
“Ik ga niet meer aandringen. We kampen al de ganse dag met problemen met de paddleshift aan het stuur. En ik heb geen vertrouwen in de Porsche op hoge snelheid, want het is moeilijk om in hem in de sporen te houden op het onverhard.”

Jourdan Serderidis, leider in de Master Cup, is 9de, voor de Oostenrijker Julian Wagner, autoritair leider in de Stellantis Rally Cup. In het Junior-BRC voert Jonas Dewilde de stand aan, na de opgave van Charles Munster (aandrijfas na een koprol), al is die laatste wel opnieuw gestart. In de M Cup heeft Franky Boulat nog steeds de leiding in handen en Christophe De Leeuw is voorlopig de snelste in het Historic BRC, voor Dirk Deveux.