Drie Skoda’s jagen op Princen

Kris Princen bevestigde dat het wel uitkijken blijft. “Het blijven verraderlijke omstandigheden. Er ligt veel gravel in de bochten en vooral de koorden op de rondkoers van De Hees zijn diep uitgereden. Ik ben op die plaatsen rond de koorden gereden om niet lek te rijden,” vertelde Princen, die tot KP 10 Cédric Cherain in zijn buurt voelde, op 20″, maar de Luikenaar reed lek in Gerdingen. “We zijn bij het snijden links vooraan lek gereden, net voor de jump. Met parcourskennis heeft dat niet veel te maken. Gewoon pech. Het is wel zo spannend in het Belgisch kampioenschap dat we door die lekke band meteen van de 2de naar de 6de plaats zijn gezakt. Ik heb nog vijf proeven om terug op te rukken, maar ik ga geen gekke risico’s nemen. We blijven ons ritme rijden.”

​Na 10 van de 15 klassementsproeven in de 43ste Sezoensrally lijkt Kris Princen op weg naar zijn derde succes in Bocholt. De Belgische kampioen heeft zijn voorsprong uitgebouwd tot 24″10 op… Sébastien Bedoret, die kon profiteren van een lekke band in Gerdingen om op te schuiven naar de tweede plaats. Maar, Bedoret staat nog onder druk van Vincent Verschueren en Adrian Fernémont. 

Voor Sébastien Bedoret loopt alles naar wens. De Skoda-rijder is met één snelste tijd op zijn naam opgerukt naar de tweede plaats, maar het blijft spannend, want achter hem volgt Vincent Verschueren op 7″3: “Ik had er al bij kunnen staan, maar ik ben even rechtdoor gegaan. We zijn allemaal aan het pushen en dan kan je al eens te laat in de remmen gaan. We hebben trouwens andere schokdempers gemonteerd omdat ik in de openingsronde niet laat genoeg kon remmen,” vertelde Verschueren. 

De derde Skoda Fabia R5 die in strijd is voor de tweede plaats is die van Adrian Fernémont, die na een voorzichtige openingsronde de settings harder heeft gezet en ook een snelste tijd reed: “En plots draaien we wel prima tijden. Onze afstellingen waren blijkbaar gewoon te zacht voor dit parcours. Ik probeer nog op te rukken, maar 11″9 goedmaken op regelmaat zal niet makkelijk zijn.”

Patrick Snijers, ondertussen vijfde, heeft zijn goed humeur ook terug gevonden na een snelste tijd op de rondkoers van De Hees. “Het zijn altijd kleine dingetjes, maar deze keer heb ik een stap in de goede richting gezet. Onze tijden worden beter. Ik denk dat ik de Polo R5 stilaan begrijp,” lachte Snijers, die de hete adem van Cédric Cherain in zijn nek voelt. 

De Top 10 wordt vervolledigd door Ghislain de Mevius, voor Pieter-Jan Michiel Cracco, Stephen Wright en Erik van Loon. 

Deel dit verhaal

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter