DIDIER DUQUESNE: “EEN HEFTIGE CRASH…”

Afgelopen weekend werd in de omgeving van het Limburgse Bocholt de Sezoensrally verreden. Eén van de topwagens aan de start was de Skoda Fabia R5 van het Konvert Team. Piloot Didier Duquesne reed een mooie wedstrijd, maar met de finish in zicht dook de Skoda Fabia R5 van de baan.

Didier Duquesne is ondertussen bekomen van de crash en blikt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste deelname aan de Sezoensrally. “Tja, die sortie had uiteraard niet mogen gebeuren… Ondertussen heb ik samen met Bernard Munster de onboardbeelden bekeken en ik heb een kleine stuurfout gemaakt. De wagen brak een beetje uit en ik stuurde iets te veel tegen en voor we het goed en wel beseften, hingen we in de bomen…”

“Natuurlijk hadden we met Konvert graag de finish bereikt, maar we beseffen maar al te goed dat zoiets tot de mogelijkheden behoort op dit niveau,” aldus de woordvoerder van Konvert. “Voor ons is het voornaamste dat het team ongedeerd uit de wagen kwam.”

“Op de eerste proef had ik meteen wat tijd verloren, maar hoe meer de wedstrijd vorderde hoe beter ik me voelde op de maaskiezel. In de tweede ronde dacht ik goed te rijden maar de tijden volgden niet. Tijdens de service bleek de pop-up valve defect, waardoor we niet het volle vermogen hadden. In de laatste lus waren we ongeveer een halve seconden sneller per kilometer…  Ik was net voorbij Wright en Matterne opgeklommen naar de zesde plaats toen het mis ging. Jammer, want achteraf gezien was een top 4 haalbare kaart,” besluit Didier.

Het team blijft niet bij de pakken zitten, in de ateliers van BMA wordt momenteel een volledig nieuwe Skoda gebouwd met het oog op de volgende wedstrijd van het Konvert Team: de Renties Ypres Rally.

Erwin Mombaerts vierde vorig weekend zijn wederoptreden als rallypiloot in de 42ste Sezoensrally. De Ford Fiesta heeft ondertussen plaats gemaakt voor een Renault Clio RS. De voormalige medewerker van Volkswagen Motorsport bracht een mooie hulde aan de betreurde Rocco Theunissen, de Nederlander die hij in 2000 en 2002 naar de Belgische rallytitel navigeerde. Het is ondertussen 15 jaar geleden dat Rocco Theunissen op amper 30 jarige leeftijd overleed.

Deel dit verhaal

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter