Deelnemers

Timing – Parcours

Voor de 44ste editie pakt de Sezoensrally uit met dezelfde proeven als de voorbije jaren met hier en daar een kleine wijziging. Het concept van drie keer 5 KP’s blijft behouden voor het BRC terwijl het RACB Criterium en de Sezoens Regularity enkel de eerste 2 rondes afwerken.KP Goolder fungeert opnieuw als openingsproef, zij het met een aangepaste start én finish. De passage door het bos in Reppel blijft het eerste onverhard dat de deelnemers te zien krijgen. Vervolgens gaat het naar KP Veldhoven. Daar was het aanvankelijk de bedoeling om een oudere versie te rijden maar dat plan is helaas niet gelukt. Niettemin is het daar weer bijna 50% Maaskiezel ! Vervolgens gaan de deelnemers de rondkoers van KP De Hees doen, eveneens met een andere start en finish. Na deze drie KP’s is er een regroup vlakbij het centrum in Bocholt (Heuvelstraat) en gaan de wagens into service. Daarna gaat het richting Bree voor de atypische KP Steenberg gevolgd door KP Gerdingen die finisht aan de zagerij in Bocholt, meteen gevolgd door een regroup in de Schipperstraat.  Het BRC telt in totaal bijna 155 km KP. Nieuwigheid is dat de GUTTS-tankzone voortaan voorzien in op de parking van Extra Time, zodat de wagens na iedere passage Podium/Service OUT volgetankt kunnen worden. Voor wagens met reguliere brandstof is de passage langs een tankstation voorzien na ieder podium.

Verkenningen

Iedere deelnemer dient op voorhand aan de organisator te laten weten met welk voertuig hij de verkenningen van de klassementsproeven wil doen. Het verkenningsformulier kan u hiernaast downloaden. Dit moet ingevuld en ondertekend afgegeven worden bij de documentencontrole.

De verkenningen mogen enkel gebeuren op vrijdag 15 oktober van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 19u00. Er zijn maximaal twee doortochten per KP voor BRC en Criterium. Voor KP Steenberg zijn er afwijkende tijdstippen om te verkennen: 9u30-11u30, 13u00-15u00 en 17u00-19u00.

Servicezone

Er zijn vijf servicezones :

Reserveer uw serviceplaats vooraf via Danny Custers